Bezoek

Bij Kalverhouderij Smit vinden wij het erg belangrijk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kalverhouderij en zo het kalfsvlees bekender maken in Nederland. Wij zijn van mening dat dit op dit moment nog te onbekend is en dat iedereen het een keer zou moeten proberen. Ben je benieuwd naar wat de kalverhouderij inhoudt? Maak dan een afspraak voor een rondleiding bij ons op de kalverhouderij.

Rondleiding bij de kalverhouderij

Tijdens de rondleidingen willen wij je graag meenemen op ons bedrijf, maar vooral laten kennismaken met ons bedrijf, met onze dieren. Hoe houden wij onze dieren en waarom op deze manier. Wat doen wij als kalverhouder om te zorgen dat onze dieren zich zo prettig mogelijk voelen. Maar ook over de voeding, want weet je onze dieren krijgen naast onbeperkt ruwvoer bestaande uit brokjes, mais en stro ook 2x daags melk. Maar waar bestaat deze melk uit? En hoe zorgen wij ervoor dat alle kalveren melk krijgen. We laten je het graag zien in onze voerkeuken. Daarnaast lopen we door de stallen heen en vaak zorgt de ene vraag voor veel andere vragen.

Elke rondleiding is dan ook anders, misschien komt dit ook doordat er geen dag hetzelfde is in de stal.

Excursies en studiegroepen

Wil je een excursie plannen naar onze kalverhouderij of wil je als studiegroep langskomen? Ook dan staan onze deuren voor je open. Wij laten je graag zien wat de kalverhouderij inhoudt en hoe het er echt aan toe gaat. Heb je een schoolopdracht? Tijdens de rondleiding kun je al je vragen stellen zodat je je schoolopdracht goed kunt uitvoeren.

Maak een afspraak voor een rondleiding

Tijdens de openingstijden van de winkel kan er, indien er tijd is, ook een rondleiding gegeven worden, maar wij maken liever een aparte afspraak. Hierdoor kunnen we echt de tijd nemen voor de rondleiding en krijg je een meer volledig beeld van de kalverhouderij. Wil je een afspraak maken voor een rondleiding? Neem dan gerust contact met ons op.