Over ons

De ondernemersdrive en de passie voor het agrarisch leven heeft er bij ons altijd al ingezeten. Van oorsprong komen wij beide uit de melkveehouderij, waar wij ook al dagelijks met kalveren bezig waren. Toen de melkveehouderij stopte, zijn wij op zoek gegaan naar iets wat past bij onze ondernemersdrive in combinatie met het agrarische leven.

Het begin van Kalverhouderij Smit

Dit was het begin van de kalverhouderij. De kalverhouderij stond 2,5 jaar leeg toen wij hier kwamen wonen en was niet meer dan een oude woning met 6 oude schuurtjes. In de schuurtjes stonden de bekende kisten. Voor ons geen optie om hier mee te werken en zo zijn wij gestart met het verbouwen van de oude stallen. Kisten eruit en groepshokken erin. Kleine stapjes steeds, maar met in ons hoofd ons doel om er een volledig gezinsbedrijf te realiseren.

De eerste jaren hebben we ons bezig gehouden met opstarten voor rosé. Het grootbrengen van jongere kalveren die daarna doorgaan naar de afmest stallen. In 2008 hebben we de overstap gemaakt naar de blankvleeskalverhouderij. Voor ons geweldig om te zien dat het kalf bij ons opgroeit en dat wij hem in al zijn facetten meemaken. In 2012 hebben we de nieuwe schuren, zoals we ze nog steeds noemen, bijgebouwd en werd onze droom werkelijkheid. Een volledig gezinsbedrijf waarbij we fulltime bezig zijn met het de kalverhouderij.

Kalveren blij, wij blij

Wij zijn elke dag bezig met het uitvoeren van onze passie: de kalverhouderij runnen en zorgen dat de kalveren een goed verblijf hebben bij ons. Wanneer de kalveren blij zijn, dan zijn wij dat ook. Ieder kalf wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden om de zorg te kunnen bieden die het kalf nodig heeft. Het dierenwelzijn is hierbij voor ons altijd het allerbelangrijkste.

All inclusive hotel voor de kalveren

Als men ons vraagt wat houdt de kalverhouderij in zeggen we vaak gekscherend dat wij een all inclusive hotel hebben waarin we de zorg voor onze dieren centraal stellen. Samen met de integratie ( de juridische eigenaar van de kalveren ) zijn wij constant op zoek naar verbeteringen, zowel voor dierenwelzijn, klimaat als arbeidsgemak.

De kalveren zijn op Kalverhouderij Smit het allerbelangrijkste.

Maak kennis met de kalverhouderij

Bij Kalverhouderij Smit vinden wij transparantie erg belangrijk. De staldeuren zijn dan wel dicht omdat dat beter is voor de kalveren, maar in principe mag iedereen zien wat we doen hierbinnen. Mensen die interesse hebben in de kalverhouderij of willen weten hoe het er binnen een kalverhouderij aan toegaat zijn dan ook van harte welkom voor een rondleiding. Hierbij hopen wij onze passie over te brengen en mensen kennis te laten maken met de kalverhouderij.

Misschien ben je wel heel nieuwsgierig geworden naar de smaak van kalfsvlees ? Kom dan eens langs in onze winkel waar wij ons kalfsvlees verkopen van zowel blank kalfsvlees als rose kalfsvlees. De winkel is elke vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Wanneer je in de winkel bent merk je algauw dat er meer staat dan alleen kalfsvlees. Diverse producten uit de streek staan dan ook op de planken.