Winkel

 

 

Je maakt pas echt kennis met onze kalverhouderij als je een stuk kalfsvlees uit ons boerderijwinkeltje hebt geprobeerd. De boerderijwinkel is bij ons op de kalverhouderij en is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden. Naast kalfsvlees van onze eigen kalverhouderij verkopen wij ook kalfsvlees van De Kalverhouder en verschillende streekproducten. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze winkel en maak kennis met onze kalverhouderij.

Kalfsvlees van onze eigen kalverhouderij

Bij ons kun je terecht voor kalfsvlees. Kalfsvlees is vlees van koeien en stieren jonger dan 8 maanden. Bij kalfsvlees maken wij verschil tussen blank en rosé kalfsvlees. Blanke vleeskalveren worden bijna 8 maanden oud. De voeding van blankvleeskalveren bestaat uit 2x daags melk gemaakt van reststromen uit de melkveehouderij. Daarnaast hebben ze de hele dag onbeperkt de beschikking over ruwvoer. Rosé kalveren gaan over naar een volledig rantsoen met ruwvoer, de melk wordt hierbij achterwege gelaten. Blank kalfsvlees is veel lichter van kleur dan het rosé kalfsvlees. Melk zorgt voor de zachtere smaak van het vlees. Bovendien bevat blank kalfsvlees meer eiwitten in het vlees. De fijne structuur van het vlees komt mede doordat een kalf minder bindweefsel bevat in tegenstelling tot volwassen runderen.

Blank kalfsvlees is:

  • Licht verteerbaar
  • Bevat veel eiwitten
  • Bevat veel Vitamine B, D, Selenium en Zink
  • Mager en mals
  • Heeft een jonge, neutrale smaak

Dankzij de goede eigenschappen van blank kalfsvlees past het perfect in diverse diëten. Zo bevat kalfsvlees belangrijke mineralen zoals vitamine B1, B6, B12 en vitamine D. Daarnaast bevat kalfsvlees veel dierlijke eiwitten. Dierlijke eiwitten (uit vlees of melk) hebben een meer gunstige samenstelling dan plantaardige eiwitten (brood of groenten). Wanneer men vlees weglaat uit het menu, moet men meer plantaardige eiwitten consumeren.

In de winkel van onze kalverhouderij verkopen we kalfsvlees uit onze eigen stallen.

Ook rose kalfsvlees en Vlees van de kalverhouder in ons assortiment 

Naast ons eigen kalfsvlees werken wij ook samen met De Kalverhouder. Hiervan hebben wij verschillende producten in ons assortiment Het kalfsvlees van ‘Vlees van de Kalverhouder’ wordt in het hele land aangeboden door verschillende kalverhouders, zodat iedereen kennis kan maken met kalfsvlees. Daarnaast kunt U ook bij ons terecht voor een stukje rose kalfsvlees. Rose kalfsvlees heeft andere structuur dan blank en lijkt daardoor meer op rundvlees qau smaak maar heeft de voordelen van kalfsvlees.

Meer dan alleen kalf in het assortiment

Onze winkel en het assortiment is ondertussen uitgebreid. Waar we gestart zijn met 1 vriezer staan er nu al 3. Twee gevuld met kalfsvlees en 1 met kip van Laarman Uit Ruinen, een ambachtelijke poelier die zelf zijn kip verwerkt. Daarnaast hebben we ook zuivel van Melk en Meer uit Sleen, meel van de Korenmolen de Zwaluw uit Hoogeveen, Kaas van kaasboerderij Schoonvelde uit Ruinen en nog meer streekproducten, zoals sapjes, jam, wijn, kruiden en sausen. Wil je een leuk cadeau weggeven, of zomaar een aardigheidje? Kom eens langs om te kijken wat wij te bieden hebben.

In de winkel op de kalverhouderij verkopen we naast kalfsvlees ook streekproducten.

Openingstijden van de winkel

Onze winkel is geopend op vrijdagen van 9.00 tot 16.00 en op zaterdagen van 9.00 tot 14.00.

Kom je op één van deze dagen langs, dan is een kijkje in de stallen ook vrijwel altijd mogelijk. Wil je echt een rondleiding? Dan is het het beste om hiervoor een aparte afspraak te maken.

Het is natuurlijk het leukst als je de producten zelf bij onze kalverhouderij op komt halen. Zo kun je direct kennis maken met de kalverhouderij. Mocht je toch willen dat je producten bezorgd worden, dan kan dat binnen een straal van 25 km. Neem hiervoor contact met ons op.